top of page
Søg
  • spørg-fyssen

Online fysioterapi


Der er blevet tænkt og arbejdet lidt i kulissen, og i løbet af september åbnes der op for en ny ydelse hos spørg-fyssen.dk – online konsultationer gennem tele- og videosamtaler.

Det har været en tanke jeg har arbejdet med længe, og jeg mener tiden er mere end moden til det.! Og ser man bort fra, at man over en videokonsultation ikke kan komme op og ligge på fys-briksen, så mener jeg at der er en del fordele, for dig, ved at det kan foregå over telefon eller video:

Fleksibilitet:

Det bliver pludseligt muligt at planlægge ”et besøg” hos fyssen på en helt anden måde. Nu behøver du ikke tænke på om du kan få fri fra arbejde, for at komme til fysioterapi midt på dagen, og du behøver ikke tænke på at skulle nå det efter arbejde inden der fx skal handles, eller børnene skal hentes. Det kan endda foregå i weekenden eller på ferien – jeg kalder det ”fysioterapi hvor som helst, når som helst”.


Tid:

Nogen siger at ”tid er penge” – den er hvert fald værdifuld… Ved online fysioterapi behøver en behandling ikke tage så lang tid ud af din hverdag som ellers. Du kan nu planlægge det, så du kan gå til fysioterapi hjemme fra stuen, værelset eller fx sommerhuset, og du slipper derfor for at bruge tid på at komme frem og tilbage til klinikken.


Tidlig indsats:

Skulle du være så uheldig at komme til skade i weekenden eller efter en aftentræning har du nu mulighed for hurtigt at snakke med en fysioterapeut, så skaden bliver bearbejdet optimalt helt fra starten.


Det springende punkt for mange vil nok være, at man forbinder fysioterapi med en behandlerbriks, og det kan dermed være svært at se det foregå over en skærm. Men der er så meget mere i det. Jeg vil påstå at omkring halvdelen af dem jeg ser, ikke behøver at komme op på briksen. Min oplevelse er faktisk at briksen bliver brugt lidt for meget, og at nogen behandlinger ville kunne optimeres, hvis der fx blev ændret strategi fra behandling på briksen til aktiv træningsterapi. Her spiller det også ind hvilke forventninger man møder op med, når man kommer til behandling, men det kommer man selvfølgelig helt ud over, når kontakten tages over en online platform.


Får man de rigtige redskaber kan man hjælpe sig selv utrolig langt, og man kan ved en opfølgende tele- eller videokonsultation hurtigt ændre tilgangen, hvis der ikke er den ønskede effekt. Man kan også sagtens have hele trænings seancer over en videokonsultation, hvor øvelserne kan rettes til ved behov, og man kan snakke om de gener man evt. oplever i forbindelse med en øvelse.

Det sidste er fx set meget her under Covid-19 nedlukningen, hvor fx online yoga, og meget mere, er blevet populært. Ved online fysioterapi vil det bare være 1-1 træning, hvor det fulde fokus er på, at du får det optimale ud af det!

Tidlig indsats er efter min mening et af de vigtigste virkemidler inden for fysioterapi. Det er klart at en større akut skade skal have sin tid til at hele og blive god igen, men med den rigtige indsats fra start kan hele forløbet optimeres. Oplever man en begyndende overbelastningsskade, kan en hurtig og korrekt indsats ofte stoppe generne meget hurtigt, i stedet for de udvikler sig og bliver mere besværlige at slippe af med igen.

En af de ting jeg ofte hører, når folk kommer med en overbelastningsskade er, at de har tænkt den forsvinder af sig selv, for sådan er den jo kommet. Det passer måske heller ikke så godt ind i hverdagen at skulle til at have fat i fysioterapiklinikken og finde en tid til at få kigget på det – så er det ”nemmere” lige at se tiden an, og i mange tilfælde vil skaden tage til. Her vil det være meget hurtigere lige at gå på nettet og booke en tid, når det passer dig bedst. Og gør du det tidligt, så er der stor chance for, at du ikke skal døje så meget med generne.

Det er ikke alle problemer der kan løses over videokonsultationer, men det er bestemt heller ikke alle problemer der har behov for briksbehandling… Så hvorfor ikke benytte sig af nogle af de ovennævnte fordele 😉 Vi vil selvfølgelig altid drøfte om klinikbehandling er aktuelt for netop dig, så du får den bedste behandling helt fra start, og dermed er hurtigere tilbage i topform!

69 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page