top of page

Knæhold for 15-årige og op
- efteråret 2022

Mange oplever i løbet af årene som teenager problemer med sine knæ ifm. sport og andre knæbelastende aktiviteter. Der kan være flere årsager hertil, og en af dem er, at man i løbet af de år, oplever stor udvikling af kroppen – især vokser man meget. Knoglerne i benene bliver længere, og muskler, sener og andet væv skal kunne følge med udviklingen.
Vi vokser alle forskelligt, og mens nogen bliver højere end andre, er der måske andre der bliver bredere – både over skuldre og hofter. Derfor er det også vidt forskelligt, hvordan vores kroppe reagerer på nogenlunde samme belastning.

Når vi vokser, så ændre vi også på den måde vi belaster over vores knæ.

 

Samtidig med at man vokser, stiger belastningen og intensiteten typisk også, i den sport man dyrker. Spillet bliver hurtigere, man træner måske mere, og modstanderen bliver bedre. Alle faktorer gør sig gældende, om man spiller single badminton, eller om man spiller holdsport som fx fodbold og håndbold.

 

Gennem mine år som fysioterapeut har jeg set rigtig mange unge mennesker med knæproblemer, som på den ene eller anden måde forhindrer dem helt, eller delvist, i at dyrke den sport som de elsker. Hver eneste af dem jeg har set, er blevet sat i gang med at træne sine knæ. Ofte er det nemlig sådan, at fokus på de rigtige knæøvelser kan medvirke til, at knæet bliver så stærkt og stabilt, af den problematik man kommer med, kan kontrolleres og tit helt forsvinde.

 

Tanken med dette knæhold er at optimere styrken og stabiliteten omkring deltagernes knæled!

Dette skal ske ved, at vi sammen laver relevante øvelser, og arbejder med optimal kvalitet heraf, så knæleddet belastes så ”korrekt” som muligt. Jeg vil have stort fokus på at rette øvelserne til hos den enkelte deltager, så øvelserne bliver lavet rigtigt, og så deltagerne selv bliver bevidste om, hvad de skal være opmærksomme på i de enkelte øvelser, så de ikke ”fejlbelaster”.

 

Der vil primært blive trænet muskler omkring hofte, knæ og ankel, men der vil også være fokus på core-stabilitet.

Alle øvelser vil kunne laves hjemme, så der er ikke behov for det store fitnessudstyr for at kunne fortsætte træningen, når forløbet er slut.

Træningerne ligger 4 fredage i uge 44 - 47 kl. 16.00-17.00

Vi træner i Mejrup Kultur- og Fritidscenters, Multihallen 

Holdet er for alle der bøvler, eller har bøvlet med knæene, men er også relevant for dig som ikke har haft problemer, men godt kan lide at træne, og kan se en ide i at optimere styrke og stabilitet omkring knæene.

 

Det er muligt at tilmelde sig via 1 af de 2 pakker:

Er du i tvivl om holdet kunne være for dig, og om dine knæ kan holde til det, så send mig en mail, eller giv mig et kald - så får vi os en snak om det. Det kunne fx være hvis du har meget ondt i dem lige nu, og er i tvivl om du vil kunne udføre forskellige øvelser.

  • App funktion, så du kan hente træningsprogrammer ned på din telefon og her tracke din træning.

  • Ved tilmelding sendes der er ”start program”, på mail/app, med 3 øvelser, som kan laves indtil opstart.

  • 4 x træning, hvor der primært arbejdes med træning over hofte, knæ og ankel – alt sammen med fokus på at styrke og optimere forholdene omkring knæet. Her vil også blive givet gode råd til, hvad man kan arbejde med hjemme til næste gang.

  • Der vil undervejs blive sendt flere programmer til appen så nye øvelser er nemmere at huske

  • Du får 1stk elastik med passende modstand til at optimere træningen ved flere af øvelserne

  • Efter de 4 træninger tilsendes nyt personligt træningsprogram, hvor øvelserne er valgt ud fra, hvad jeg har set i løbet af de 4 træninger, så du har mulighed for hjemme at fortsætte med at styrke og stabilitetstræne sine knæ mest optimalt.

  • Efter endt forløb er der fri sparring i 1 mdr., hvis der skulle være problemer med hjemmetræingen eller andre spørgsmål.

Pris 485kr
Du får:

bottom of page